Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

По-малките инвеститори са по-агресивни и по-алчни

Красимира Паунина, изпълнителен директор, Селект Асет Мениджмънт, Бисер Варчев, водещ Insider, 5.07.2020

20:42 | 5 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова

Големите инвеститори в момента са резервирани и изчакват, докато по-малките, които са и по-неопитни, са по-агресивни, по-алчни, търсят по-краткосрочни печалби, а риск мениджмънтът им е на заден план. Около това мнение се обединиха Красимира Паунина, изпълнителен директор на Селект Асет Мениджмънт и Бисер Варчев, водещ на предаването „Insider“.

„По-голямата част от активните инвеститори в момента са по-малки играчи, а не толкова институционални инвеститори. Това не се е случвало до сега, но при времена на кризи, на несигурности, институционалните инвеститори обичайно преминават към защитни стратегии“, обясни Красимира Паунина.

По думите й индивидуалните инвеститори, когато видят корекция на пазара и то особено след толкова бичи пазар е нормално да влязат, очаквайки че възможностите са добри.

„В същото време благодарение на новите технологии пазарите са все по-достъпни за малките инвеститори“, каза още изпълнителният директор на Селект Асет Мениджмънт.

„Времената на волатилност продължават, те не са приключили. В такива периоди е необходимо да имаме по-защитни стратегии, всеки да си направи анализ“.

Според Красимира Паунина ако централните банки продължат да подкрепят икономиките и се запази сентимента на пазара, може да се очаква слаба обезценка на долара.

В рамките на предаването водещият Бисер Варчев в рубриката „Трейдинг тънкости и техники“ ще разкрие една специфика при търговията със злато.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Всички издания на предаването Insder вижте тук.