Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Среброто в момента изглежда доста по-атрактивно от златото

Димитър Калъпов, Head of trading, “Варчев Финанс”, Петър Миланов, Head of stock trading, “Варчев Финанс”, Георги Божидаров, старши трейдър във “Варчев Финанс”, Бисер Варчев, водещ, Insider, 12.04.2020

21:01 | 12 април 2020
Обновен: 12:00 | 10 юли 2020
Автор: Даяна Попова

В момента среброто изглежда доста по-атрактивно на фона на златото. Когато икономиката тръгне отново с пълен оборот, търсенето на сребро ще бъде голямо, тъй като се използва в много производствени процеси. Това каза Димитър Калъпов, Head of trading, “Варчев Финанс” в предаването “Insider” с водещ Бисер Варчев.  

“Като алтернативен инструмент на златото среброто е доста по-добре и технически, и фундаментално за отваряне на позиции. Златото по принцип е за хеджиране, за предпазване от инфлация и вдигане на лихвите. В момента въпреки голямото количество пари, които наливат всички централни банки, смятам, че първоначално ще има леко понижение на цените”. 

От друга страна Петър Миланов, Head of stock trading, “Варчев Финанс”, сподели, че се изолира от всички шумове в медиите относно пандемията, а стратегията му в момента е да търси стабилни и перспективни компании “на евтино”.  

“Наблюдавам Tesla, Boeing, Airbus и S&P 500 като индекс. Очакванията са ми след преминаването на кризата и възстановяването на автомобилния сектор в близките две години, технологиите значително да се подобрят и купувачите да се насочат основно към Tesla и този тип автомобили”.  

Той очаква също Boeing и Airbus да се възстановят бързо, както и значително да развият своите "space" отдели в дългосрочен план. 

Георги Божидаров, старши трейдър във “Варчев Финанс”, също е набелязал няколко перспективни компании 

“Тъй като пазарите са доста волатилни и на този етап се движат главно от данните за коронавируса и икономическите последствия от него, гледам да се концентрирам върху компании, които биха се развивали положително както при негативни сценарии, така и ако икономиката започне да се възстановява по-бързо от очакванията”.  

Кои са тези перспективни компании? Кои са събитията на седмицата, които движиха пазарите? 

Цялото предаване вижте във видеото.  

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.