ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Първата сделка на Everty у нас – 45 млн. долара за Perform Business Center

Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на „Евърти България“, ИмоТиТе, 14.06.2020

21:08 | 14 юни 2020
Обновен: 15:34 | 15 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Международната компания за инвестиции в имоти Everty е придобила на три етапа офис сградата Perform Business Center на ул. „Позитано“ в София. Сделките са в продължение на няколко години, като финалната е през 2019 г. Общата стойност на придобиването е около 45 млн. долара, при доходност над 7,5%. Използвано е частично финансиране от Уникредит Булбанк. Това съобщи Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на „Евърти България“, в интервю за предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Everty е част от международния холдинг YNV group и е фокусирана върху придобиването и дългосрочното управление на бизнес имоти, хотели и ваканционни комплекси. В последните три години компанията е инвестирала 200 млн. долара в САЩ, Коста Рика, Нигерия, Гърция и България. Плановете са за нови инвестиции в размер на 150-200 млн. долара годишно в следващите 5 г. - в Европа и Латинска Америка.

„Конкретно за България планът е за инвестиции до 100 млн. евро в следващия 4-годишен период“.

Офис пазарът в София е атрактивен за придобивания, защото предоставя висока средна доходност – около 7,5%, една от най-високите в Европа. За инвестициите в България влияние има и фактът, че холдингът YNV Group развива дейност в страната от 10 години – чрез дружеството Tek Experts България.

Какви са наблюденията и очакванията на „Евърти България“ за офис пазара в София? От какви хотелски активи се интересува компанията в България?

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването "ИмоТиТе" гледайте тук