„Теленор“ България: Вероятно няма да се ребрандираме

Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Теленор“ България, UpDate, 26.01.2020

20:04 | 26 януари 2020
Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Теленор“ България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Теленор“ България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Марката „Теленор“ се приема много добре на българския пазар. Изградихме добра компания и я развихме. Ако няма друго влияние, бих искал да запазим това име. Това каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Теленор“ България, в предаването „UpDate“ с водещ Бойчо Попов.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че през 2018 г. холандската финансово-инвестиционна корпорация PPF Group, собственост на чешкия милиардер Петър Келнер, официално придоби телекомуникационните активи на норвежкия телеком „Теленор“ в Централна и Източна Европа. Тогава стана ясно, че според договора българският оператор ще има правото да оперира под норвежкия бранд в продължение на 33 месеца след осъществяването на сделката.

„Разглеждаме няколко варианта. Единият е да продължим да работим с настоящата марка, другият е да използваме съществуваща наша марка. Освен това разглеждаме варианта да създадем нова марка – нещо, което колегите в България смятат за интересно“, посочи Кинг.

Той коментира и евентуални планове на компанията да предлага и телевизионна услуга, подобно на своите конкуренти.

„Работим с HBO GO и Diema Play, включително и с компании за аудио услуги. Ще продължим да предлагаме ново съдържание. Водим и преговори с още партньори, за да предоставяме още услуги“, каза Кинг.

Мениджърът не отхвърли и възможността за придобиване на кабелен оператор.

„Ако се появи възможност, ще я разгледаме, и ако има смисъл, ще анализираме възможността за придобиване. Консолидацията е нещо, което се случва и на този пазар и няма да спре скоро – не само при мобилните оператори, но и при фиксираните мрежи“, посочи той.

Сред глобалните технологични тенденции Кинг открои нарастването на потреблението на данни. Според него навлизащата автоматизация променя все повече потребителските навици и всичко опира до удобството.

„Тези промени обаче увеличават нуждата от инвестиции“, каза още Кинг.

Целия разговор гледайте във видео материала.