UBS се опитва да запази най-младите си служители

Дани Бъргър, Bloomberg

18:00 | 10 май 2021
Обновен: 19:59 | 10 май 2021
Преводач: Антон Груев

Мисля, че всичко започна с една бележка от Goldman Sachs за работната среда на хора от домовете им по-рано тази година. Но мисля, че сте прав – ако сегаа сте анализтор, но станете партньор на компанията, ще получите почти 2 пъти по-голям бонус от конкурентите.

Според мен тук борбата не е само с тях, така компанията казва, останете с нас, изкачете се до следващото стъпало и не ни оставяйте заради фонд за частен капитал, хедж фонд или дори технологична компания.  

Но предвид огромната конкуренция и всички промени, които хората искат да направят, може би бонусите се дават и заради работната среда.

Според запознати, допълнителните пари представляват около 30% от основната им годишна заплата, което подчертава колко са много всъщност.

UBS иска да съкрати разходите си и се очакват и съкращения на служители, но банката се опитва да запази най-младите си служители. И ако им плаща повече, вероятно това е още един елемент от макроикономическата ситуация за инфлацията, която засяга и трудовите възнаграждения.