САЩ може да удължат мерките заради инфекциите по света

Лорън Сойър, асистент по спешна медицина в Джон Хопкинс

20:00 | 21 април 2021
Обновен: 22:34 | 21 април 2021
Преводач: Петя Кушева

Със сигурност бихме искали да видим ускоряване на темповете на ваксинация при тези групи.

Всеки ден изглежда по-добре, тъй като всяка от групите получава достъп. Навсякъде в САЩ виждаме, че възрастовата граница пада, така че 16-годишните и над тази възраст, могат да започнат да се ваксинират в цялата страна по-рано, отколкото някой от нас  е очаквал, което е страхотно.

Следващата стъпка е да сме сигурни, че не само хората, които са готови и чакат да се ваксинират ще отидат в клиниките и местата за масова ваксинация, а и хората, които все още не са сигурни и родителите им не са сигурни за тях.

Наблюдаваме и изчакваме да видим какво става в страните, в които започват трети вълни, а в някои четвърти.

Темпото на ваксинации е по-високо, което е страхотно. Но също така наблюдаваме много внимателно щамовете, които се движат из тези страни.

Основното за нас в САЩ  е, с увеличаване в темпа на ваксинациите да продължим да сме предпазливи и да удължим мерките, които знаем че действаха добре по-рано през пандемията и продължават да действат – спазване на дистанция, където е възможно, ограничаване  на контакти с хора, особено неваксинирани и уязвими хора. И носене на маска, което продължава да бъде важна мярка, която знаем, че действа.