$100 хиляди е сегашната голяма цел за биткойн

Майк Макглоун, старши стратег суровини Bloomberg Intelligences

08:01 | 15 април 2021
Преводач: Кирил Петков

В миналото определяхме разликата между желание за търговия и нужда от търговия.

В тази ситуация има по-скоро нужда от търговия. Рискът ако не отклоните малка част от инвестициите си за облигации или книжа с фиксирана доходност или злато към Bitcoin, е по-голям да пропуснете възможността околкото обратното.

Това е демаркационната линия, която се появи миналата година в тази сфера.

И сега имаме ускорение. Ключово момент е, че това все още е ниша, все още има много малко хора в тази ниша. Гледам на биткойн като на прекрасна добавка към едно портфолио от облигации, особено ако видим ръст на възвръщаемост и инфлация, защото вече не може да се използва злато, защото златото е оголено, ако не е в двойка с биткойн.

 

Важната следваща стъпка е правилната дефиниция. Това представлява висящия пред носа ни морков на бичия пазар. То е нещо, което се очаква.

Когато сте в бичи пазар ви е нужно нещо, към което да се стремите. Това е точно поклащащия се под носа ви морков на  стремежите ви. Въпрос на време е в САЩ да се появят крипто ETF-и, и щом това се случи, това традиционно количество пари, което иска да навлезе в пазара, или все още иска просто да натисне бутон на брокерския си акаунт, ще има тази възможност.

И за мен това е въпрос на време. Така че, докато пускането на крипто ETF-и в САЩ не приключи, множествено число, пазарът ще продължи да расте. И щом минем прага на засищане, тогава може да видим връх. Но междувременно виждаме строен, плавен бичи пазар, приспособяващ се към следващата стъпка.

 

100 хиляди долара е сегашната голяма цел. И биткойн има навика да набира нули.

2017 завърши на 10 хиляди. Добави се нула, 100 хиляди. Има също така добро ниво на модела на акции и е около 2 милиардната горна граница на пазара.

Така че за мен 100 хиляди е въпрос на време. Всеки ден се чудя какво ще пречупи тази инерция, но в момента нямам идея.