nCino развива европейския пазар

Пиер Науде, президент и изпълнителен директор на nCino

21:03 | 2 април 2021
Преводач: Антон Груев

В момента сме в режим на растеж и се развиваме на европейския пазар в страни като Ирландия и Великобритания. Имаме общ проект в Япония, работим в Австралия, САЩ и Канада. Това са пазарите на които искаме да узреем като компания. След като заемете лидерската позиция в софтуерния бизнес, ще ви бъде по-лесно да намирате клиенти.

Приходите са малко по-ниски, но това е нормално, защото това е постоянен приход. Но брутните маржове са почти еднакви. Не виждаме спад в маржовете от работата с индивидуални клиенти.

Вярваме, че пазарният дял е от значение и се гордеем с бизнеса си. Има етап в развитието на софтуерната компания, в който трябва да излезете на печалба. Но сега, както казахме и при първичното си публично предлагане е, че целта ни е да постигнем равновестна стойност на паричния поток 18 до 24 месеца след айпио-то. И поради пандемията и по-малкото пътувания го постигнахме през миналата година.

През първите 6 месеца пандемията доведе до застой, защото банките се занимаваха с други дейности. Но след това се появи страхотна възможност и ние помогнахме за изпращането на над 15 млрд. долара за малките компании. А след това, основният ни бизнес се възстанови и отбелязахме най-доброто тримесечие в историята на компанията през последните 3 месеца на миналата година. Отбелязахме, че потребителското поведение се промени към повече дигитални инструменти и употреба на банкови приложения. Те нямат избор и са принудени да променят вътрешните си структури и да създават отворени програмни интерфейси. И мисля, че това е огромна възможност с потенциален пазар от 12 млрд. долара.