Ски курортите в САЩ свалиха цените, част 2

Ники Екстайн, туристическият редактор на Bloomberg Pursuits

06:30 | 30 март 2021
Обновен: 08:46 | 30 март 2021
Преводач: Петя Кушева

Застраховката беше добър начин за Вейл Ризортс да дадат на хората увереност да резервират и вижте какво ще се случи тази година.

Ако си спомняте зимния сезон 2019-2020 се скъси, защото Ковид започна точно в края на сезона, когато хората все още имаха планове за пролетни почивки и за късен ски сезон. Тогава планинските курорти затвориха.

Застрахователната полица позволява на курортите да кажат, ако трябва да затворим заради Ковид, ще си получите парите изцяло или частично.

Те дори ще удължат застраховката и за следващата година, защото видяха, че позволява на повече хора да се чувстват комфортно при запазването на почивки предварително.

Пускането на Epic Pass причини известна волатилност.  Бях малко изненадана, защото мисля, че това  ще бъде добър ход за тях в дългосрочен план.

Но цената на акциите в сряда постоянно се понижаваше. Падна с около 6% след година на устойчив растеж.

Те понесоха голям удар в началото на пандемията. Цената на акциите им се срина до около 150 долара миналата година по това време.

А сега се върна чак на 250 долара, точно преди това съобщение. Може да се каже, че не беше точно най-благоприятната новина за инвеститорите, но на следващата сутрин леко се покачи.