Ски курортие на Vail Resorts свалиха цените, част 1

Ники Екстайн, туристически редактор на Bloomberg

06:00 | 30 март 2021
Обновен: 08:47 | 30 март 2021
Преводач: Петя Кушева

Ски почивката току-що стана малко по-достъпна с Vail Resorts. Компанията притежава курорти в Колорадо, Юта, Калифорния, Ню Йорк, Върмонт и някои места по света извън САЩ.

Епик-пропускът за ски лифтовете за сезон 2021 г. се продава с 20% намаление спрямо цената за миналата година. 
Това е ход, който изпълнителният директор Роб Кац смята, че ще засили лоялността. Но инвеститорите не са толкова сигурни. 

Г-н Кац се интересува от създаване на стойност за своите клиенти, за да може повече хора да се посетят курортите или да направят ранна резервация. 

Около половината от компаниите повишават приходите си от билети за лифтове и това е огромно предимство при крайния им резултат. 
Колкото повече могат да продадат, толкова повече могат да увеличат разходите на клиентите за планина, докато сезонът продължава. 
Колкото и да изглежда някак си интуитивно на пръв поглед, всъщност наистина е умен ход от негова страна. 

Има толкова много несигурност в ски индустрията поради изменението на климата, дори и без Ковид, който добави още повече несигурност тази година. 
Но колкото повече хора успеят да убедят да си направят резервация в този момент на годината, доста преди да има някаква яснота колко сняг ще има, толкова по-добре е за прихода им и затова дават такава голяма отстъпка от цените, ако сте готови да купите пропуска по-рано.

Билетите тази година ще бъдат по-евтини. Излизат около 70 долара на ден, ако се купят по-рано, спрямо 200, ако ги купите на касата.