Стоманената индустрия в САЩ е готова за инфраструктурни инвестиции: Nucor

Леон Топалиан, президент и директор на Nucor

20:30 | 5 март 2021
Автор: Петя Кушева

Американското общество на строителните инженери даде оценка (4-) на инфраструктурните  системи на Съединените щати. Оценката се прави на всеки четири години. Това е леко повишение спрямо (3+) от 2017 г.

Президентът Байдън ще се срещне със своя министър на транспорта и членове на Конгреса, за да разговарят какво може да се направи по въпроса.

Работата по инфраструктурата изисква и стомана. Nucor имат необходимото за този процес. Изключително важна тема, която чака на прага на Америка много отдавна.

Фактът, че се движим по пътища, мостове и магистрали проектирани по време на администрацията на Айзенхауер е основателна причина да искаме да се направи много за тях.

Трябва да имаме сериозна сума, като един трилион долара или повече, които да бъдат инвестирани в пътища, мостове, водни пътища, язовири, но също така и широколентови системи за включване на селските райони и общности в Интернет и да им се даде възможност да учат и работят от вкъщи.

Различното днес е признанието, че има неща, като структурни дефицити. Например в отчета на строителните инженери се посочва, че има 600 000 моста в Съединените щати. Петдесет хиляди от тях са оценени като имащи структурни дефицити.

И отново от гледна точка на компанията безопасността е най-важната ни ценност и как се грижим за мъжете и жените, които съставляват семейството ни.

Ако имахме нещо, което ще нарани хора при дейностите ни, бихме ги спрели незабавно, за да го оправим.

По тези 50 хиляди моста преминават 180 милиона американци всеки ден и ако чакаме някой от тях да се повреди, ако чакаме мост да се срути, или плавателен канал да поддаде, това е наистина губеща стратегия.

Времето за действие е сега. От разговорите, които съм водил, мисля, че ще има двупартийна подкрепа и ще видим нещо смислено, което да се направи през следващите месеци.

Nucor вече строи нови заводи, но мога да ви уверя, че стоманодобивната промишленост в САЩ е най-безопасната и най-чистата, когато се строи каквото и да е навсякъде по света.

От гледна точка на производствения сектор сме готови да се справим със значително висока сметка за инфраструктурата, както и усложненията, които идват с това.

Компания като Nucor, която инвестира близо четири милиарда долара в настоящата кампания за разрастване, продължава да отговаря на изискванията на клиентите си и със сигурност можем да се справим с такъв инфраструктурен пакет.