Мандалорецът подкрепи Disney

Ед Лъдлоу, Bloomberg

13:00 | 15 февруари 2021
Обновен: 14:14 | 15 февруари 2021
Автор: Мария Попова

Популярните филми като анимацията на Pixar “За душата“ и втория сезон на „Мандалорецът“ наистина помогнаха да се запазят печалбите на абонаментната услуга Disney Plus.

За една година от старта си тя вече има 95 милиона потребители.

Така се стигна до изненадващата печалба от 35 цента на акция и приходи от 16.2 милиарда долара, докато Уолстрийт прогнозираше загуби.

Част от възстановяването се дължи и на парковете. Директорите съобщават за значителен ръст на посещенията в отворените паркове през последните три месеца на миналата година. Но някои са все още затворени като Disneyland в Париж и ще останат затворени докато управата не види достатъчно доказателства, че броят на ваксинираните не достигне ниво, което се счита за безопасно.

Disney трябва да вземат и някои решения за премиерите си.

Филмът „Черната вдовица“ трябва да излезе в началото на май и за сега директорът Боб Чапек заявява, че премиерата ще е в киносалоните, но е възможно и да бъде в стрийминг платформата. Възможно е да се излъчи и едновременно, но засега не е взето решение, защото се прави оценка на ситуацията.

Освен това, се работи и над нови неща като услугата Star Streaming насочена към международните пазари като западна Европа и Австралия.

Тя ще заработи в края на този месец. Но за Disney особено важни бяха последните 6 месеца -  те следят хода на ваксинациите, очакват пандемията да затихне, но за момента, инвестицията им в стрийминг услугата носи тежестта на целия бизнес.