Ще се повтори ли ръстът на пазара на финала на NFL

Това няма пряка връзка с S&P. S&P Global Market Intelligence нарича проучването си закачка

17:30 | 5 февруари 2021
Автор: Антон Груев

Определено е забавно да нареждаш числата по този начин, но това се случи миналата година между Чийвс и Фортинайнърс, S&P и целият пазар продължиха да нарастват въпреки, че бяха изправени пред световна пандемия и всичко останало, което се случваше по света. Може би ако сте суеверен със сигурност ще бъде положителен знак, ако двата отбора запишат повече от 46 точки.

Ако разгледате внимателно данните ще видите, че покачванията са станали по-големи и пазарът се е представял по-добре с течение на годините. Така че от макроикономическа точка, това оказало влияние.

Когато през 2000 година се спука балонът дот ком, на финалите бяха отбелязани много малко точки, както и по време на финансовата криза от 2008.

Но е интересно, че възвращаемостта е почти 2 пъти по-голяма, когато на Супербоул са отбелязвани 46 или повече точки от двата отбора. А има и други признаци, по които може да избирате кой отбор да подкрепяте.

Тазгодишният финал на Националната футболна лига /NFL/ противопоставя две от най-добрите нападения и ако историята се повтори, това може да направи някои инвеститори много щастливи. Всеки път, в който двата отбора отбележат най-малко 46 точки по време на Супербоул, капиталовият пазар е носел почти 16% доходност на годишна според S&P Global Market Intelligence.

Това няма пряка връзка с S&P и компанията, съставяща индекса нарича проучването просто закачка. Супербоул се провежда от 60-те години.