Наследството на Тръмп, част 1

Попитахме 4-ма историци как ще бъде запомнен Тръмп

12:01 | 21 януари 2021
Обновен: 12:02 | 21 януари 2021
Автор: Антон Груев

Рут Бен-Гиат, историк/автор: Наследството на Тръмп ще бъде преплетено с лошото управление на пандемията. Освен това ще бъде запомнен като някой, който превърна екстремизма и расизма в нещо нормално. Доналд Тръмп щедро се отплати на своите съюзници в големите фармацевтични компании и земеделието. Така че е възможно някои сектори от икономиката да го смятат за много успешен президент.

Ще припомня нещо, което се случи преди Тръмп да встъпи в длъжност през януари 2016 година. Беше по време на кампанията му и тогава обяви, че би могъл да застреля човек на Пето авеню и няма да загуби поддръжници. И последният емблематичен момент - завинаги ще останат събитията от 6 януари и неговата реч.

Доктор Барбара А. Пери: Все още не знаем какъв ще бъде дългосрочният ефект от събитията случили се на 6-ти януари - обсадата и превземането на Капитолия от поддръжниците на Тръмп и тези подстрекавани от него.

Даниел Алън: В момента е доста трудно да поставим нещо над митинга преди размириците в Капитолия. Това ще бъде определящият момент в президентството на Тръмп.

Наследството на Тръмп, част 2, гледайте тук