Тръмп е уверен, че няма да бъде свален от поста

Рос Красни Bloomberg

14:30 | 11 януари 2021
Обновен: 16:10 | 11 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Изглежда, че през последната седмица той ще изпълнява функциите си на президент. От сигурни източници знаем, че във вторник той ще пътува до американската граница с Мексико, за да разгледа строежа на граничната стена, което е един от емблематичните му проекти за последните 4-5 години.

Разбира се, че цялата стена не е завършена, но той ще разгледа отсечката от над 650 км, която беше построена по време на мандата му.

Тръмп изглежда уверен, че няма да бъде свален от власт през последните 10 дни от управлението си и планира да подпише още няколко президентски указа.

Той активно разглежда възможностите за действия спрямо Китай и иска да изпълнява задачите си до последната минута.

 

Много критици на президента Тръмп казаха, че профилите му е трябвало да бъдат блокирани отдавна, но дори някои републиканци като сенатор Пат Туми от Пенсилвания се превърна в един от отявлените критици на президента през последните около 10 дни.

Въпреки че според него Тръмп трябва да напусне поста си, никой не е можел да предвиди, че размириците от миналата седмица са следствие от поведението му в Туитър през последните 4 години.

Има много обвинения и въпроси относно кои събития са довели до кои други и кога е трябвало да се случи нещо, а и дали има поредица от публикации в платформата заради които президентът е трябвало да бъде блокиран по-рано.

Но профилите му вече са блокирани. Някои негови верни поддръжници от републиканците вярват, че това не е правилния ход, но това е реалността.