Къде са най-щедрите и най-тънките бонуси на Уолстрийт

Ланан Нгуйен, Bloomberg

20:00 | 30 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Явно трейдърите наливат вода в мелницата на банките, особено на банките с големи потребителски поделения, които може би усещат натиска от пандемията. Изглежда през тази година банковите служители и трейдърите може и да се разочароват от бонусите си, въпреки че приходите от акции са се повишили значително.

JP Morgan и Goldman Sachs са сред най-щедрите. Техните приходи от акции нараснаха с повече от 40% и вероятно най-добрите им трейдъри могат да очакват бонуси с повишение от 20%.

Докато Citigroup и Bank of America ще бъдат по-скоро консервативни. Bank of America разполага със същите суми за бонуси, а Citigroup вероятно също няма да промени бонусите за трейдърите си.

Много трудно би било да се напусне кораба в среда като настоящата. Моментът е неподходящ да се търси нова работа. Работните места в банките не са много, а средата е силно конкурентна.

Освен това банките съкращават служители през последните няколко години.

Може би най-добрите ще успеят да получат предложения от конкуренцията, но за голямата част ситуацията е „приеми и преглътни“.

Ясно е, че банките се сблъскват със значителен контрол, когато се заговори за плащания, а това няма да изглежда добре тази година, когато голяма част от икономиката се справи трудно, а много хора пострадаха.

Да се платят мега бонуси на банкери или да ги гледаме как се возят из града с Ferrari няма да изглежда добре и това играе своята роля. А това как изглеждат нещата е важно тази година.

За банките има смисъл да бъдат консервативни, защото това им помага да запазят капитала си, но и ще избегнат неловката ситуация, в която някому се плаща много докато икономиката страда.