Виртуалните проби на Zegna, част 1

Крис Раузър, Bloomberg Pursuits

19:05 | 2 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

„Ерменеджилдо Дзеня“ е луксозна италианска марка мъжки облекла, специализирана в костюми, сака, обувки и висококласни облекла за свободното време.

Макар физическите магазини да са отворени, мнозина  клиенти избират да пазаруват онлайн или през платформата Zoom, а търговците актуализират бизнес моделите си, за да откликнат на тенденцията.

Липсва ми пазаруването. На мнозина това им липсва. В Китай, когато първата вълна отмина, отчетоха този феномен на  пазаруването за отмъщение. Тоест, че хората излизат да пазаруват, защото са гневни, че преди пазаруването им е било забранено. Подобен феномен наблюдаваме сега и в Ню Йорк. Хората излизат да пазаруват, защото това им липсва. Не че непременно се нуждаят от дрехи, защото за какво са им? Ние не ходим никъде! Но им липсва процесът на пазаруване и преживявания от този тип, един вид имитиращи процеса на пазаруване, ще имат голям успех.

Пазаруването от „Дзеня“ през Zoom на лаптопа ми всъщност беше много позитивно преживяване. Усещах се в добри ръце. Все едно буквално ме поеха ръцете на Франческо през телефона му.