Бениоф: Всяка технологична фирма минава през мащабно преструктуриране

Марк Бениоф, председател, СЕО и съосновател на Salesforce

18:20 | 28 октомври 2020
Обновен: 18:20 | 28 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатите на Salesforce за това тримесечие са феноменални и отчитаме приходи за 5,15 милиарда долара. Отбелязваме и най-големия марж на оперативната печалба от над 20%, а растежът за тримесечието беше 29%.

SAP изпитва сериозни проблеми с прехода между своите директори. Тя премина от един към двама изпълнителни директори, след което единият от тях беше освободен. И този преход не се развива добре. Клиентите на компанията също го казват,  а това си проличава и от нейните приходи.

Те не се възползваха достатъчно добре от възможностите си в облачното пространство.

Salesforce притежава огромен процент от Системите за управление на взаимоотношения с клиенти. Ние помагаме на клиентите си да постигат успехи и на компаниите да се свързват с клиентите си по съвсем нови начини. Това е основната ни дейност.

Независимо дали говорим за такива като AT&T, Johnson&Johnson или изключителни технологични компании като Cisco, ние сме в основата на тяхната дигитална трансформация.

Фокусът върху тази дейност определено ни е от полза. Ние сме на първо място при Системите за управление на взаимоотношения с клиенти.

Миналата седмица доклад на IDC показа, че пазарният ни дял продължава да расте. Това са невиждани времена, никой не очакваше тази година да изглежда по този начин. А в технологичния сектор всяка компания преминава през мащабно преструктуриране и то се ускорява.

Но смятам, че проблемите на SAP са само техни.