Бащата на PlayStation прави роботи безплатно

Кен Кутараги, главен директор на Ascent Robotics

16:55 | 15 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Причината да се впусна в това ново поприще е защото наистина обичам иновациите. Тази компания е уникално с това, че прилагаме два типа развой и иновации. Единият е в автономна технология, задвижвана от изкуствен интелект. А другият е приложението на изкуствения интелект в роботиката.

В бъдеще нямам съмнения, че ще дойде време, когато роботите и хората ще изпълняват съвместно различни задачи. Бъдещите роботи  най-вероятно ще съжителстват редом с хората. Мисля, че ще се движат нагоре-надолу и ще изпълняват различни видове дейности и то там, където безопасността ще е от изключително значение.

Досега роботите бяха предимно стационарни. Но сега ще могат да се придвижват със самозадвижващи се коли. Същевременно във фабриките има различни задвижващи системи: тролейни системи, хора, местещи дадени части, конвейри и те всички се движат. Така че контролът над  всички тях чрез интеграция на роботи е най-добрият начин. Трябва да направим необходимите промени. Например, за избягване на каквито и да е внезапни движения, можем да забавим системите или да ги спрем напълно.

Сега сме в ерата на COVID-19, работим от къщи, храним се вкъщи. В днешния свят се нуждаем  повече от всякога от добра логистика, защото ключовите работници сега работят много. Но една фабрика не може да работи по 24 часа в денонощието, нито пък логистичните центрове.