Дете от Южна Африка е автор на девет книги

Мишел Нкамангенг, автор

18:25 | 6 август 2020
Автор: Петя Кушева

Единайсетгодишната Мишел е член на борда на младежкия консултативен съвет на Фонда за деца на Нелсън Мандела и е включена в списъка на първите десет най-млади автори-деца в света. 

"Казвам се Мишел Нкамангенг и съм на 11 години. Написала съм 9 книги и съм издала 3. Първата книга, която съм написала беше „В очакване на вълните“ и я написах, когато бях на 6 години, а я издадох на 7. Книгата се разказва за малко момиче на име Тити, която преодолява страха си от големите вълни, с помощта на своя чичо и семейството си, които и помагат да повярва в себе си. Първите ми две книги, които се казват „В очакване на вълните“ и „Малкото момиче, което вярва в себе си“ са написани по две лични преживявания. Едното се случи, когато бях на пет години и половина и отидох на един морски курорт със семейството си и много се изплаших от вълните, а семейството ми помогна повярвам в себе си, за да го преодолея. Малкото момиче, което вярва в себе си съм аз. След като повярвах в себе си разбрах каква искам да стана.

Майка ми разбра, че пиша книги едва когато завърших третата си книга озаглавена „Малкото мишле“. Тогава тя най-после събра кураж да я отвори и осъзна, че всъщност аз пишех истории. Чувството да пишеш книги, особено на много ранна детска възраст, е като да отидеш в различна вселена, да влезеш в свой свят, да си творец. Искам чрез моите книги другите деца да научат, че независимо през какво преминаваш в живота, винаги трябва да вървиш напред.

Съветът ми към другите малки момичета би бил: винаги следвайте мечтите си, не се крийте винаги в сенките, не слушайте какво Ви казва всеки, защото знаете кои сте, познавате своите качества и черти, които Ви изграждат."