Шефът на Bulgari е оптимист за възстановяването, част 2

Жан-Кристоф Бабен, главен изпълнителен директор на Bulgari

14:58 | 9 юли 2020
Обновен: 15:01 | 9 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Тревожим се гражданите на Хонконг, защото градът бе основния, ако и номер едно пазар на продукти на лукса в света. След началото на социалното напрежение преди година за съжаление този пазар запада. Дотам, че бизнесът, който правим на континентален Китай е вече над оборота в Хонконг.

Надявам се както всички нас на силното възстановяване на Хонконг.

От друга страна това означава първо – отваряне на границата с континентален Китай, която все още е официално затворена. Китайците от континента не могат да ходят да пазаруват в Хонконг в момента.

И второ - в името на чисто социалния баланс, надяваме се да се намери компромис между Пекин и Хонконг, защото социалното напрежение да не пречи на китайците да пътуват до града, било от страх от лошо преживяване или от страх от бунтове.

Защото никой не иска очевидно да ходи в град, където има насилие. Същото бе с жълтите жилетки в Париж и техните протести преди година и половина.

Както знаете, ограниченията за пътуване със самолет бяха главно за пътниците.

Но карго авиацията преживя бум. И продължава да расте.

Така че що се отнася до доставките на скъпоценни камъни от Шри Ланка, Колумбия и Кашмир – никога не сме имали смущения. Просто защото товарните въздушни превози никога не са били по-силни както през Covid.

За сметка на пътническия превоз, който бе напълно пожертван.