Географията на възстановяването според Bulgari

Жан-Кристоф Бабен, главен изпълнителен директор на Bulgari

15:00 | 9 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Поне в първите страни, които отвориха – Китай и Корея продажбите са близо до възстановяване. Въпреки десетте седмици прекъсване.

И очакваме същия феномен – възстановяване в същия мащаб и в първите страни в Европа, които отвориха. Например Германия – тя първа отвори.

Възстановяването е позитивно, което означава, че те компенсират липсата на покупки от април. Тогава не можеха да пазаруват заради карантината.

Да не забравяме, че основата на бизнеса са бижутата. А бижутата не са моден аксесоар. Което означава, че няма нужда се тревожим, че ако не купим навреме, например през март, понеже магазинът е затворен, бижуто ще излезе от мода през юли. Защото тогава започва следващия сезон.

Това важи за модата само. Но при нашите луксозни продукти, въпреки че имаме нови модели всяка година, винаги разчитаме на класиките, на моделите-икони като този пръстен.

И не е проблем, ако продуктът не го купувате сега, а след 3 месеца.

Напълно съм уверен, че не през 2020г, защото тя трудно ще компенсира за 6 месеца загубите в продължение на много месеци.. Вижте САЩ например.. Covid се разпространява.

Въпреки това съм уверен, че след няколко месеца ще сме възстановили повечето от загубите си заради Covid.

В нашия бизнес покупките просто се отлагат.