Тръмп за книгата на Болтън

Доналд Тръмп, президент на САЩ

14:30 | 16 юни 2020
Обновен: 16:26 | 16 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Смятам, че е напълно нередно да публикува тази книга. Оставих този човек на мира. Не успя да получи одобрение на назначението си от Сената. Още от самото начало не беше одобрен от Сената, не смятам, че е редно да се самоопределя като „посланик“, защото не беше одобрен от Сената.

Използва една малка хватка и беше на поста за доста кратко. Назначих го тук, защото това беше пост, който не се одобряваше от Сената, както знаете. Заемаше поста за кратко.

Чувствах, че не е редно да остане по-дълго на поста, не бях впечатлен от него. Някой каза, че той иска да напише книга. Ако я е написал, на мога да си представя, че можа да го направи, защото информацията е строго секретна.

Дори разговорите му с мен, те са строго секретни. Казах това на главния прокурор, че ще считам всеки разговор с мен, докато съм президент, за строго секретен. Това значи, че ако е написал книга, то самото й публикуване е закононарушение. Бих предположил, че ще си има неприятности със закона. Надявам се. Иначе…

Те вкараха в затвора един моряк, затова че изпратил снимка на койката си и двигателя на една стара подводница. И ако този човек пише нещо за разговори или каквото и да е, може и да не казва истината. Той е известен с това, че не казва истината често.

Ще видя какво съдържа тази книга, но много хора са разтревожени от написването на тази книга, много хора са му ядосани, че я е написал. Подлежи на съдебна отговорност, впрочем. Не говорим за това, че трябва да върне 3те долара, които е спечелил от книгата. Нарича се съдебна отговорност и е голям проблем.