Може ли Индия да стане глобален хъб за дронове, част 2

Менака Доши, Bloomberg

09:00 | 25 май 2024
Преводач: Петя Кушева

Индийският пазар за дронове и производители изостават много от Китай, дом на DJI, най-голямата компания за дронове в света. Но в днешно време китайските дронове не са добре дошли в САЩ, които са най-големият пазар на дронове в света. Meхта е бил в САЩ по-рано тази година, да търси клиенти.

"Това е чудесна възможност за компаниите от Индия да проучат тази пазарна възможност и мисля, че особено за нас, защото някои от предложенията към нас имат подходящ диференциран вкус, що се отнася до случаите на употреба. Например обществена безопасност. Ние даваме възможност на нашите потребители на ежедневна база да използват системите за обществена безопасност по начин, по който могат ефективно да управляват ситуации", казва Анкит Мехта, съосновател и директор на ideaForge.

Като полиция и борба с безредици.Полиция, безредици, трафик...

Контрол на тълпата, контрол на протести, всичко това.

Възможностите както на местния, така и на експортния пазар трябва да се разширят бързо, за да може индийската индустрия за дронове да полети нагоре.

Забележителнията успех на ideaForge с „Произведено в Индия“ предлага писта за над 300 компании за дронове в страната, от малки играчи, доставящи на любители, до големи конгломерати като Adani Group, предлагащи големи договори за отбраната.