Байдън каза, че ако не беше Тръмп, нямаше да се кандидатира

Джордан Фабиан, Уенди Бенджаминсън, Bloomberg

12:53 | 6 декември 2023
Обновен: 12:53 | 7 декември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Какви са следващите стъпки на Джо Байдън?

Редица официални лица от администрацията като министърът на отбраната Остин, държавният секретар Блинкен и други отидоха в Израел и се опитват да прокарат съобщението и у дома. Има международна тревога за хуманитарната ситуация. Има и политическа тревога за президента Джо Байдън у дома.

Младите избиратели, американците от арабски произход, американците-мюсюлмани са поразени от броя на жертвите в Газа. Тези хора са важна част от коалицията на Байдън за изборите през 2024г. Той трябва да ги задържи на своя страна.

Балансът обаче е труден. Ако стигне твърде далеч в обратната посока, може да загуби американските евреи, избирателите от предградията и хората, които са бесни от поведението на Хамас. Определено задачата на президента не е лесна.

О, не. И не само Демократическата партия е разделена. Има търкания и между някои в Държавния департамент, за които изтече информация и Белия дом. Но като говорим за изборите, само преди час президентът Байдън по време на кампания в Бостън каза следното: цитирам – „Ако Тръмп не се беше кандидатирал, не съм сигурен, че и аз щях да го направя. Но няма как да оставя Тръмп да спечели“. Ако Тръмп не се беше кандидатирал, и Байдън не е сигурен, че щеше да го направи. Това ли е посланието на един 81-годишен кандидат, когато сондажите показват, че американският народ казва, че е твърде стар, за да управлява страната? И на всичко отгоре той казва, че ако не беше заради Тръмп, нямаше да го прави изобщо.

Браво за честността му. ..

Наистина беше интересно. Ако аз бях един от дарителите, не съм сигурна дали какво щях да си помисля след това. Да го каже пред хората, които вече са платили, за да са там, това е малко странно. За човек, който си мисли, че е единственият демократ, който може да победи Доналд Тръмп, че на другите може да им е трудно.

Байдън определено го направи веднъж.

Но сондаж след сондаж показват, че избирателите се притесняват от възрастта му. От способността му да победи този път Тръмп.

Мисля, че не е посланието, което трябва да дава. Ако съм му пиар, щях да съм ужасена.