Avenue Capital Group: В момента хората се интересуват от местните отбори

Марк Ласри, директор на Avenue Capital Group

09:00 | 19 май 2023
Обновен: 12:57 | 19 май 2023
Преводач: Мария Попова

Продадох своя дял, защото когато разглеждам стойността при професионалните спортове, виждам, че тя продължава да расте.

Наистина е така. За себе си сметнах, че това е правилният момент за продажба. Ще разберем след пет години дали съм бил прав. Сега мнозина казват, че не е трябвало да продавам, други пък казват: „Браво! Страхотна продажба!“

Но аз искам да създам спортен фонд. Според мен, в спорта има огромни възможности, но те са в малките отбори.

Искам да мога да инвестирам в Африка, искам да инвестирам в Европа, искам да направя някои неща в Азия, искам да инвестирам в женски спортове. Като се замислите какво се случва, всичко се свежда до медиите.

Все повече хора гледат спорт, когато повече хора гледат спорт, има повече стриймове и тогава стойността на тези отбори се покачва. Искам днес да инвестирам в един отбор, който струва 15 или 100 милиона и който след пет до десет години може да струва 500 милиона или един милиард.

Продадох своя дял от Milwaukee Bucks, защото не смятам, че отборът ще струва пет или десет пъти тази сума след пет или десет години. Мисля, че стойността му определено ще се покачи, но днес възможностите са в по-малките отбори. Купих отбор по пикълбол и платих 100 хиляди.

Съмнявате ли се в оценките на NBA?

 

Не, не, в никакъв случай. Това, което казвам е, че те ще продължат да растат, но ще растат с 5 до 10% годишно. Преди три години отборът по пикълбол струваше 100 хиляди, а днес струва 10 милиона. Това е сто пъти повече.

Колко големи са амбициите ви? Какви средства планирате да наберете? Променяте ли посоката на инвестициите си? Толкова драстично ли е?

Не, въобще не е така. Ние обмисляме частно кредитиране и мисля, че в момента това е огромна възможност. Освен това смятам, че има огромни възможности в спорта и това ще е нещо друго, над което ще се фокусирам основно защото виждам, че ще има все повече стриймове, все по-голям интерес.

В момента хората се интересуват повече от местните отбори. Ще видите, че отборите от женския футбол, отборите от женския баскетбол ще повишат стойността си. Искам да инвестирам там. Но ако търсите къде ще направите истински пари, то възможностите са и в частното кредитиране. Възможностите са огромни!