Booking отчита високо търсене на пътувания, въпреки цените

Глен Фогъл, директор на Booking Holdings

20:00 | 8 май 2023
Преводач: Петя Кушева

Глен, цифрите са невероятни, а количеството пътувания, които се резервират е смайващо. Хората искат да продължат да пътуват и да видят все повече дестинации м чужбина. И са готови да платят за това. Защо смятате, че търсенето е толкова силно, като се имат предвид високите цени, които плащаме?

Благодаря за поканата! Отговорът на този въпрос е сравнително лесен. Ужасната пандемия възпрепятства много хора да пътуват. Със сигурност ограничи възможността им да пътуват и хората искат да правят отново това, което са искали през целия си живот, да пътуват.

Сега, когато  могат да го направят и са спестили много пари по време на пандемията, а имаше много правителствени програми за подкрепа, които позволиха на хората да натрупат спестявания, те искат да харчат. Харчат за това, което искат да правят, а именно да пътуват.

Дайте ни някаква прогноза, Глен. Дали нещата са толкова силни, колкото бяха, да речем, преди три месеца? Има ли области, в които забелязвате слабост или забавяне?

Трудно е да се направи сравнение с предходната година, защото поглеждаме назад и виждаме, че различните части на света се възстановяват по-бързо от пандемията и пътуванията се развиват по-бързо.

Така например САЩ бяха първи по отношение на възстановяването. Европа беше малко по-назад, а Азия изостана още повече. Сега всички са готови и виждаме, че Азия наистина процъфтява в момента. Те бяха последните, които започнаха възстановяването, така че имат много да наваксват. Европа е малко по-назад. А САЩ имат още по-критично изоставане, но все още са стабилни. Говорихме и за април, който бе добър месец.

Глен, излезе доклада за работните места от Съединените щати. Безработицата е 3,4 процента. Заплатите се покачват доста добре. Докато продължаваме да виждаме такива цифри, ще продължат ли да растат данните в сектора и пътуванията?

Като цяло хората обичат да пътуват. Това е едно от нещата, които винаги искате да правите ако имате пари, да пътувате. Това, което се опитвам да избягвам е да предвиждам следващата седмица, следващия месец, следващото тримесечие. Наистина е трудно.

Има много краткосрочни колебания, много фактори. Гледам на това много повече в дългосрочен план за нашата компания. Знам, че пътуванията ще се развиват по-бързо от БВП. И моята работа е да се опитам да заема по-голям дял от тази растяща индустрия в дългосрочен план.

Опитваме да предложим по-добри услуги, по-добри продукти, по-добри начини, по които можем да обслужваме хората. И това е начинът да се опитаме да установим какво искаме в дългосрочен план.