Apple разширява ценовия диапазон в App Store

Марк Гърман, Bloomberg

20:17 | 8 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

Apple се опитва да направи магазина за приложения малко по-интересен за разработчиците. Правят малки постепенни стъпки, за да покажат на разработчиците защо 30-те процентната, а в някои случаи 15-процентната такса си струва. Искат да покажат на разработчиците защо App Store ще остане най-добрият магазин за разработчиците.

Днес App Store е единственият начин да свалите приложения. Но има потенциални причини и някои сайтове казват, че може да има алтернативи в бъдеще. Било то външно зареждане, различни правила, създадени от правителствата, предстоящите регулации в Европа. Така че те трябва да продължат да подобряват App Store, за да е по-интересен за разработчиците.

По отношение ценовия диапазон, те го разширяват. Преди преминаха от четиридесет и девет цента до хиляда долара. Сега те стават от двадесет и девет цента до десет хиляди долара. Тези нива над хиляда трябва да получат одобрение от Apple преди да можете да определите цената на приложение или абонамент на тази цена. Не искат някой да създава видео плейър за 10 хил. долара.

Освен това сега ще бъде по-лесно да конвертирате данъци и валутните колебания ще бъдат по-лесно управлявани и в световен мащаб, като се има предвид, че App Store на Apple е достъпен в близо 200 държави.