Robinhood за последствията от отпадането от Сам Банкман-Фрийд от FTX, част 2

Стийв Куърк, главен брокер на Robinhood

19:37 | 7 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

Стив, знам, че обявихте това много рано сутринта във вторник, но какъв беше отговорът? Мисля за това, което попита Каролайн. Дали потребителската база на Robinhood настъпва и казва, „В средата на двайсетте, трийсетте си години съм. Ще взема разумни финансови решения?“ Потребителската база ще използва ли големи обеми като за начало?

Както отбелязахте, пуснахме го във вторник сутринта. Имаме списък с чакащи от над триста и двадесет хиляди души в него вече. Изваждаме хората от списъка на чакащите и те започват да си отварят сметки. Извадили сме 7000 души от списъка.

Мисля, че причината, поради която те намират това за толкова привлекателно предложение за пенсиониране, е заради променящия се характер на работната сила.

И това, което имам предвид е, че 40 % от работниците в Америка са в сферата на гиг-икономика, и тази цифра расте със 17%, според Pew. 

Част от тези хора търсят решения. Седемдесет и седем процента казват, нуждаем се от решение, което е съобразено с нашите нужди за пенсионирането, а не с тези на хората, които са заети на пълно работно време или може би работят на непълно работно време.

И този продукт им помага да го постигнат, защото то е постоянен. Не е еднократен. Това е продукт за целия период на тяхното инвестиционно пътуване.

Стийв, Карълайн и аз искаме да стъпим на пазарите, но все още се опитваме да разберем какво се случва с отпадането от FTX на Сам Банкман Фрийд. Разбираме, че SBF имал дял в Robinhood, чрез дружество, което все още не е изпаднало в несъстоятелност. Можете ли да ни кажете дали някой от екипа по несъстоятелността или адвокати са се свързали с Robinhood по този въпрос?

Не са се свързвали с нас. Те го смятат за друг акционер. Имаме много акционери и те инвестират в нас. Ние всъщност не участваме активно. Те са свободни да правят това, както искат. И ние наистина не сме взаимодействали с никой от адвокатите по несъстоятелност.