Протоколите на ЕЦБ показаха по-малко желание за повишения

Ивон Ман, Bloomberg

09:30 | 25 ноември 2022
Обновен: 12:32 | 25 ноември 2022
Преводач: Мария Попова

Последните протоколи на ЕЦБ показват, че някои членове на управителния съвет са искали по-малко увеличение на лихвите от 50 базисни пункта през октомври, за да се овладее рекордната инфлация. Те са посочили други мерки, които да съпътстват увеличението като промяна в условията за евтино финансиране за банките. Членът на управителния съвет на ЕЦБ Изабел Шнабел е заявила в изказване в Лондон, че може би е твърде рано да се свива увеличаването на лихвите.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще посети Пекин следващата седмица, за да се срещне с китайския президент. ЕС се затруднява да определи подхода си към Китай докато САЩ настояват за по-твърдо отношение. Отношенията между САЩ и Китай се обтегнаха заради връзките на Си Дзинпин с Русия и отказа му да осъди нахлуването в Украйна.

JP Morgan и Deutsche Bank бяха обвинени, че са „допуснали извършването на сексуално насилие от Джефри Епстийн“. В няколко съдебни иска подадени в Ню Йорк се твърди, че банките са си затваряли очите за действията на Епстийн, за да реализират печалба. Исковете не посочват конкретно обезщетение и е поискано да се разгледат като групов иск, за да се насочи вниманието към естеството на връзките на Уолстрийт с Епстийн.

През последните три месеца, клоновете на UBS в Азия отбелязват значителен приток от клиенти, които напускат Credit Suisse. Източници на Bloomberg твърдят, че стотици богати клиенти насочват капиталите си към UBS в региона със значителен растеж. Твърди се, че банката се готви да пренасочи персонал, за да се обслужват новите клиенти.