Genesis предупреди за фалит

Сонали Басак, Bloomberg

11:30 | 22 ноември 2022
Обновен: 14:50 | 22 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Да започнем с разследването на FTX. Какво знаем около проверките на регулаторите?

Регулаторите в САЩ се тревожеха за империята на FTX. Ексклузивната новина на Bloomberg, за която говорим сега излиза на фона на много спорове между Бахамските острови и САЩ около връщането на Сам Банкман-Фрийд за разпит публично от регулаторите и законодателите. В същото време чакаме да видим какво ще стане в Комисията за финансови услуги на Камарата и в Банковата комисия в Сената, които също искат Сам Банкман-Фрийд и неговите заместници да дойдат и да дадат показания.

Отделно, що се отнася до регулаторите, ще има изслушване в съда по банкрутите в Делауер от 11ч сутринта.

Така че чуваме едновременно за проблемите на империята на FTX и от друга страна, за тревогите на властите за връзките между FTX и Alameda.

Да видим другите връзки. С Genesis. Новината ти отпреди малко, че може би ще обявят фалит, но търсят други източници на финансиране и това не е непосредствена заплаха.

Интересна е не само нашата новина от последния час, но и разследването, водено от американските власти на FTX от месеци. Показателно е, че тези проблеми са отпреди много месеци. Те са свързани с Three Arrows например и с всички, които са били свързани с тях.

Genesis е една от компаниите с връзки тогава с Three Arrows и с FTX. Те бяха голям кредитор, ако говорим за отношенията им с Three Arrows.

Нека сега да се върнем на FTX, защото трейдърското подразделение имаше 175 млн долара, свързани с тях. Отделно обаче, кредитният бизнес, бе принуден да спре тегленето на пари.

И ето въпросът.

Какви са били отношенията навремето между Genesis Lending и Genesis Trading, между Genesis Lending и Genesis Trading и останалата част от империята на дигиталната група, какво е значението на това. Всички тези въпроси не са само за парите на клиентите, свързани с една борса и един кредитор, а дали няма по-общ, системен проблем. За начина, по който средствата на клиентите са използвани от крипто компаниите като цяло.