Байдън настъпи към големия петрол преди изборите, част 2

Ан Мари, Bloomberg

17:13 | 3 ноември 2022
Преводач: Петя Кушева

До междинните избори остават шест дни, а вече над 20 милиона души гласуват в ранния вот. В момента това, с което се сблъскват демократите са множество атаки от страна на републиканците по въпрос, по който проучванията на общественото мнение показват, че хората искат да гласуват, а именно икономиката и инфлацията.

Един от най-големите проблеми за тази администрация беше да съобщава през последните две седмици, че цените на бензина се понижават. През лятото, когато цените на бензина скочиха средно за страната над пет долара за галон през юни, рейтингът на одобрение на президента Байдън спадна.

Относно Фед, все повече демократи в Конгреса пишат писма, в които говорят за Фед и за това, което прави със своите агресивни действия за овладяване на инфлацията и какво може да означава това за евентуалната  безработица и перспективите за работните места през следващата година.

Така че това наистина е насочване на вината и търсене на изкупителна жертва, като петролните компании и Фед, докато текат последните дни на тези решаващи избори, които ще определят кой ще има властта в Конгреса.