United забелязва интерес към дългите уикенди

Скот Кърби, изпълнителен директор на United Airlines

18:30 | 20 октомври 2022
Преводач: Петя Кушева

Искам да говорим за съотношението между тарифите на бизнес класата и икономичната класа. Следя една тарифа на United и тя е шест долара за всеки долар за икономичната класа. Никога не съм виждал такова нещо. Къде ще е бизнес класата след три години?

Благодаря за представянето. Уникално е и ми хареса. Търсенето при бизнес класата е по-силно от икономичната, но е още по-силно от премиум класата. United разполага с повече премиум места, отколкото всяка друга авиокомпания в страната.

Търсенето на бизнес класата на дълги разстояния в повечето случаи се е възстановило, поне до Европа. И дори е по-силно, отколкото вътрешното.

Но другата тенденция, която според мен е огромна е, че има по-голямо търсене на премиум услуги за почивки. Възможно е благодарение на хибридната работа, където всеки уикенд е потенциална почивка. И има хора, които отиват в Европа и ще работят една или две седмици там. Или работят през деня, излизат късно вечер.

Французите и испанците между другото, не бих могъл да излизам с тях докато съм по американската часова зона на Източното крайбрежие време. Нивото на увеличение на търсенето е постоянно според мен, както при уикенд пътуването, така и при премиум класата.

Към волатилността на цикличния характер на общата възвръщаемост на акциите ви, дали новата устойчивост на паричния поток от бизнес класата е достатъчна, за да доведе до по-устойчив паричен поток към вашия финансовия отчет?

Все още ще имаме волатилност, все още ще бъдем повлияни от икономиката в краткосрочен план и от цените на горивата. Това няма да елиминира цикличността. Но по-важното е, че повишава нивото. Най-ниският период на приходите ще бъде по-висок, отколкото е бил през най-високия период. Това не елиминира цикличността, но повдига летвата за всичко. Това е просто едно ново постоянно по-високо ниво на търсене.