Германия влиза $8 млрд в Uniper

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

10:00 | 21 септември 2022
Обновен: 14:42 | 21 септември 2022
Преводач: Мария Попова

Германското правителство ще инжектира около 8 милиарда долара в Uniper като част от историческо споразумение за национализация на газовия гигант заради колапса в енергийния сектор на страната. Берлин ще изкупи и основния акционер – финландската Fortum. Uniper е най-големият купувач на руски газ.

По-късно днес ще бъдат обявени подробности за ограниченията в цените на енергията за бизнеса във Великобритания. Bloomberg научи, че максималната цена ще бъде фиксирана на 21 пенса за киловат час за електричество и ще е в сила шест месеца считано от 1 октомври. Пакетът с помощи може да достигне 40 милиарда, отделно от вече обявения пакет за домакинствата.

Китайските регулатори в авиационния сектор казаха, че са провели разговори с представители на Boeing като сигнал, че Boeing 737 Max може и отново да бъде включен във флотилията. Регулаторите ще публикуват осъвременен анализ на Мах след като Boeing решат проблемите обсъдени на срещата. Това трябва да проправи пътя за завръщане на този модел в Китай, макар да не се посочва времева рамка.

Beyond Meat отстрани един от директорите си, Дъг Рамзи след като беше арестуван по обвинение, че е ухапал мъж по носа. Според полицейския доклад, Рамзи e участвал в сбиване на паркинг в Арканзас. Той е обвинен и че е заплашил да убие другият мъж. Рамзи беше назначен в компанията за веган храни през декември след като напусна месопреработвателя Tyson.