Турция вдигна ветото за Финландия, Швеция в НАТО

Марк Кръмптън

08:00 | 29 юни 2022
Обновен: 13:48 | 29 юни 2022
Преводач: Силвия Грозева

Кандидатурите на Финландия и Швеция за НАТО преодоляха важно препятствие след като Турция прие да не се противопоставя на преговорите. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Турция вече подкрепя двете северни страни да бъдат поканени във военния съюз. Анкара е удовлетворена от гаранциите на Финландия и Швеция по опасенията й за сигурността.

Касиди Хътчисън, 26-годишната сътрудничка на шефа на кабинета на Тръмп  - Марк Медоус каза, че президентът е настоявал да отиде на Капитолия, въпреки че е бил предупреден да не го прави. Дори е имал физически сблъсък с охраната си. Хътчисън каза, че Тръмп се опитал да сграбчи волана на колата, в която се возел, след като му казали, че се връща в Белия дом.

Мис Хътчисън каза още, че Тръмп е знаел, че някои от поддръжниците му имат оръжие, когато им е казал да тръгнат към Капитолия. И че Медоус и Тръмп са смятали, че вицепрезидентът Пенс заслужавал да бъде обесен на 6 януари. Тя каза, че тези думи са били изречени в отговор на забележка на юрист на Белия дом, който казал на Медоус, че трябва да се направи нещо срещу щурма на тълпата.