Истинската история на Gucci, част 6

14:00 | 2 юли 2022
Преводач: Петя Кушева

Франсоа е най-решителният човек в историята на Вселената. Говорих с него половин час, разказах историята си и обясних защо искаме да се защитим от Арно.

Де Соле сключи трудна сделка и осигури 3 милиарда за незабавното развитие на Gucci.  Това бе  точно тази сделка, която Бернар Арно отхвърли.

Франсоа Пино не само иска да бъде бял рицар, а има още по-голяма идея и връща на Yves Saint Laurent, 3 милиарда долара на Том и Дом, и казва, искам вие да сте нещо като отбор на мечтите в модата, да купувате други марки, и да превърнете Gucci в мултибранд група, която може да съперничи на Aрно и LVMH.

"Това беше доста брутално, защото бяхме подложени на натиск да го направим. Просто много работа. Имаше много потенциални цели и всеки път, когато се опитвахме да купим нещо, изведнъж се появяваше LVMH. Не беше лесно да се направи, така че всичко трябваше да се прави в голяма тайна. Това беше огромен натиск, защото от едната страна управляване на компанията, а от другата страна придобиване на всички тези компании. А ние придобихме много компании много бързо", казва Доменико Де Соле.

Не само за да променим Gucci или да продължи да развива Gucci, но и за да откриее други таланти, други марки, да ги направи успешни, това се превръща в огромно начинание.  И двамата работят 24/7. Том създава дизайна на Gucci и Yves Saint Laurent, и в същото време те се опитват да се идентифицират и след това да се грижат за тези други дизайнери.