Gerber Kawasaki очаква Netflix да открие кинопрожекциите

Рос Гърбър, президент и директор на Gerber Kawasaki

20:30 | 21 април 2022
Преводач: Петя Кушева

Да поговорим за начините, по които могат да отключат нов растеж. Първо, ограничаване на паролите и споделянето на пароли. Колко растеж ще отключи това? После, има идея за модел, поддържан от реклама. Модел на нива или просто създаване на по-добро съдържание, което от всички възможности изглежда е най-трудно.

По-доброто съдържание е нещо, което не е централно. Точно сега имат най-много гледани предавания по телевизията в момента, като например " Изобретяването на Анна", което жена ми гледа непрекъснато. Имат най-добрите продуценти в Холивуд. Съдържанието не е проблем. Проблемът е в монетизирането на съдържанието по начини, които не са правили преди.

Силно вярвам, че Netflix трябва да преоткрие театралното преживяване около техните предавания и филми. Има много начини, по които биха могли да печелят от стоките, събития и общности, които могат да изградят около своето съдържанието, което в момента не правят.  

Второ, споменахте много важни области, а именно поддържан от реклами Netflix Lite, който има доходи от нула долара за реклама. Погледнете YouTube и колко пари печатат от реклама и ангажираност. Nеtflix има същата ангажираност като youtube, и ако пускат реклами, биха били много успешни.

Аз със сигурност бих рекламирал в Netflix. Това е друго нещо. И, разбира се, половината от хората в офиса ми не плащат за Netflix. Затова ги попитах какво ще ви накара да платите?

Същото е и Itunes и музиката, където хората не искаха да плащат, докато стана трудно да ги ползват. Netflix може да използва няколко стратегии, за да започне да печели потребители и подозираме, че могат да привлекат още 20 или 30 милиона потребители. Може би при по-ниски цени и приходи, но със сигурност има голям растеж, когато имате 100 милиона абонати, които плащат.