Спортните залози променят американските институции, част 1

Брайън Егър, старши гейминг анализатор за Bloomberg Intelligence

21:00 | 23 февруари 2022
Преводач: Кирил Петков

Откакто Върховният съд либерализира спортните залози през 2018 г. имаме над 30 щата, които ги узакониха. Дори в сравнение с миналогодишния Супербол, имаме поне половин дузина щата повече, отворени за онлайн залози. Така че около залозите има доста вълнение.

Кой е в най-добра позиция да спечели от онлайн залозите? Новите играчи, DraftKings и FanDuel или установените играчи? Вчера видях реклами за Win, Ceasars и други. Кой е в най-добра позиция да спечели?

Нишовите бивши платформи за фентъзи спортове като DraftKings и FanDuel навлязоха в сектора на спортните залози с предимство, защото имат установена клиентска база – хора, които играят фентъзи спортове.

Но други оператори като BetMGM и Ceasars се справят много добре в кросмаркетинга на казината и залозите. Така те също успяват да проникнат доста агресивно на пазара.

И в двете категории има доста възможности за навлизане в мобилните спортни залози - най-големият дял от спортните залози.

Брайън, колко важно е събитие като Супербол за рекламни платформи като DraftKings и FanDuel за набиране на още повече нови потребители? От какво значение бе събитието за тези компании?

Супербол и останалия сезон от Националната футболна лига са невероятно важни за обема на залозите и набирането на нови клиенти. Заедно с баскетболния турнир NCAA, това са двете най-големи събития, привличащи онлайн залози.

От 55-те милиона законни спортни залози из цялата страна миналата година цели 1-2 милиона бяха само за Супербол. Събитието събира много хора.

Заедно с баскетболния турнир, NCAA са най-големите спортни събития.