Netflix, Peloton и сривът на пандемичната търговия

Дани Бъргър, Том Маккензи Bloomberg

16:21 | 21 януари 2022
Преводач: Мария Попова

Netflix и Peloton – две от звездите на периода на карантините – се сринаха вчера. Това е поредният знак, че инвеститорите се оттеглят от така наречената „пандемична търговия“. Netflix очаква да добави едва 2,5 милиона абонати пред това тримесечие, което е доста под очакванията.

Сривът е 20% след затварянето и 20% преди отваряне на пазарите. Това ни показва колко тревожни са цифрите. Факт е, че и двете компании Netflix и Peloton бяха звездите на търговията със стоки и услуги докато си стояхме у дома. Но този период приключи. Проблемът е, че следващият път, когато Мат Милър отиде на Миконос, той няма да си носи Peloton-а, или абонамента за Netflix.

Тези компании намаляват печалбите си, реализирани през пандемията. Това е многозначително, защото през изминалата година, през последните 2 години, технологичните акции успяха да задържат пазара на повърхността. Сега за подобни компании възниква въпроса дали ще могат да продължат печалбите им да растат или ще са поредния отпаднал от оживената търговия?