50 компании, които да следим през 2022г, част 1

Тим Крейгхед, директора Изследвания и Европейски стратегии на Bloomberg Intelligence

12:49 | 13 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Bloomberg Intelligence направи списък на 50 компании, които трябва да се следят през 2022г. Сред тях са VW и Neo, които вървят към прехода към зелени технологии, но също и Pfizer, AirBNB и китайската верига хотели Huazhu, които залагат на възстановяването от пандемията. Повече за този списък и защо тези компании са в него ще ми каже директора Изследвания и Европейски стратегии на Bloomberg Intelligence Тим Крейгхед, както и Бану Вауеджа, главен инвестиционев стратег на UBS Investment Banking. Тим, погледнахме списъка, фантастичен е – някои имена са очаквани като FedEx, защото пращаме толкова пратки с тях и Netflix, защото гледаме много телевизия, дано да гледате Bloomberg. Но има и други, които са по-изненадващи. Кое ви удиви най-много като правехте този списък?

Има редица теми, които споменахте и които са в основата му. Някои от тях се открояват. Споменахте VW – мнозина си мислят, че това е старата школа, една старомодна кола в света на Tesla. Но това е годината, в която според нас Tesla ще бъде детронирана.

Не е в списъка, за разлика от VW. Причината е, че тази година VW може да изпревари Tesla като производство, а се появи и идеята за IPO на Porsche, която става супер електрически ориентирана. Това е ново начало.