Goldman Sachs пак вдигна бонусите

Стив Арънс, Bloomberg

15:30 | 1 декември 2021
Преводач: Петя Кушева

Представихте доста изчерпателен списък на това, което всъщност предлагат. Наистина важният момент е защо го правят.

Ако си спомняте през лятото Goldman Sachs бе една от първите банки, които излязоха с повишение на заплатите за младшите анализатори като реакция на станалото по-рано през годината, когато проучване сред много младши служители показа голямо недоволни от работата.

Goldman се опитва сега не само да плаща по-добре, но и да покаже загриженост за благосъстоянието на персонала. И мисля, че точно това се опитват да направят сега.

 

Изглежда, че Goldman е крачка пред конкуренцията. Също през лятото Goldman беше една от първите банки, които се опитаха да повишат заплащането на младшите анализатори и след това предприеха втора стъпка. После всички останали последваха примера им и Goldman след това отново увеличиха заплащането. Те определят тенденциите. Банката беше във фокуса на всички критики по-рано тази година.

И сега наистина искат да покажат, че са по-напред от другите. Има шанс това да бъде  последвано от американските банките и тези в Европа, когато осъзнаят, че във войната за таланти, която се води в момента, Goldman постига успех и привлича таланти. А останалите ще трябва да последват примера им.