Да обучиш 10 млн да работят с данни, част 2

Марк Нелсън, директор Tableau

09:05 | 26 ноември 2021
Обновен: 09:07 | 26 ноември 2021
Преводач: Петя Кушева

Данните влияят на всичко. Няма значение какъв си,  какви са уменията ти или това, което искате да бъдете. Данните са важни за работата и за вашата област.

И освен това се прави през всички канали – студенти, хора търсещи втора кариера.

Също така сме много фокусирани върху това да бъде справедливо. Обявихме в допълнение към субсидията за 10 милиона грант от още 5 милиона долара чрез нашата Фондация Tableau, която е специално насочена към обучение на жени и момичета на умения за работа с данни. Така че изисква доста широк подход, за да се достигне до 10 милиона души.

Като отличителен белег на тези умения е, че се чувствате по-уверени при работа с данни. Наистина можете да вземате обосновани на данни решения. Не се страхувате да отидете да събирате и обединявате данни.

То просто става инструмент от вашия инструментариум. Тази комбинация от човешки интелект и способността да работим с данни, е онова, което ни прави по-силни. Данните не са пречка, а инструмент, с който хората да вършат работата си още по-добре и да управляват повече данни.

Искаме да помогнем на хората да разбират от данни. Това е нашето основно убеждение, всички трябва да могат работят с данни.

Разбира се, ние предоставяме нашите инструменти в обучението. Но основното ни убеждение е че можете да направите толкова много добро и да бъдете толкова по-ефективни, ако работите с данни.