Да обучиш 10 млн да работят с данни, част 1

Марк Нелсън, директор Tableau

09:07 | 26 ноември 2021
Преводач: Петя Кушева

Като удвояваме съвкупност от усилия, които вече имаме, включително и Tableau Academic, чрез което даваме възможност на учащи се от цял ​​свят да получат лицензи, софтуер и програми, които да им помогнат да се научат да работят с данни.

Работи се с партньори като Path Stream, който може да помогне за разпространението на обучението по различни канали, защото както току-що споменахте, светът става все повече и повече цифров и е толкова важно да се работи с данни.

Превръща се в умение, което всеки тряябва да притежава. Преди беше работа, която просто малко привилегировани хора биха работили. Сега е умение, от което се нуждаете в работата си всеки ден и работодателите го търсят. В момента има голям недостиг на това умение, ето защо поехме този ангажимент да обучим 10 милиона души.

Това е способността да виждате и разбирате данните. Каквото и да е, каквото и да казва вашият бизнес, дори ежедневието ви да става повече дигитализирано,  това означава че има данни, които ви помагат да го опишете.

Обичам да казвам, че е като нов телескоп или нов микроскоп, който помага да виждате света по нов и по-мощен начин.

Работодателите наистина търсят хора, които притежават тези умения, защото искат да се водят от данните.

В последните изследвания 83 процента от лидерите на организации очакват фирмите им да се управляват въз основа на данни и въпреки това само около една трета от техните служители се чувстват комфортно да работят с данни. Ето защо уменията за работа с данни са сред основните дигитални умения. Способността за работа с данни е начело в списъка на всеки, който наема работна ръка в момента.

Все едно искате внезапно да обучите съществуващата ви база от служители, които вече познават този бизнес. Но това се превръща просто във важно житейско умение. И не е служи само за работа. Това е просто разбиране на света наоколо, както показаха последните две години, докато преминавахме през пандемията.

Всички се занимаваме с числа. Занимаваме се с числа относно нивата на заразените и ваксинираните и всякакви други числа.

И така,  това се усвоява като основно умение в училищата, което е мястото, където нашите академична програма Tech and Tableau е насочена към преподаване на децата в началното училище, в гимназията, в колежа, за да знаят те как да работят с данни и какви умения са им нужни, за да могат да разбират света такъв какъвто ще бъде, както и бизнеса на работното си място.