Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Дизайн мисленето - емпатията на бизнеса спрямо клиентите

Елина Желева, основател на DesignThinking.bg, Бизнес среща, 15.05.2019

21:30 | 15 май 2019
Елина Желева, основател на DesignThinking.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Елина Желева, основател на DesignThinking.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дизайн мисленето е начин на работа в екип, който фокусира екипа върху разрешаването на проблеми през очите на клиента. Именно това е приоритетът на DesignThinking.bg, сподели Елина Желева, основател на DesignThinking.bg (отскоро с ново име - launchlabs Sofia), в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Ние първи заговорихме по темата за дизайна на преживяването. Мисията ни изпревари бизнес плана. Тя бе повече компании и организации да възприемат тази методология като начин на работа. Първият ни клиент бе международна банка, занимаваща се с корпоративно банкиране".

Най-добре бихме работили основно с големи организации в сектора на услугите, в неправителствения сектор, както и с публични организации, подчерта Елина Желева. "Работили сме и със стартъпи. По-големите международни корпорации са най-узрели за това", отбеляза още тя.

"Дизайн мисленето основно дава две неща на компаниите – първо, да активираме екипа да е проактивен спрямо собствените си клиенти и да се търси работещо решение. В по-малките компании това става по-лесно".

Фасилитираме компаниите върху конкретни проекти и за по-амбициозните създаваме обучителни програми за цел изграждане на вътрешен за компанията капацитет, посочи ръководителят на launchlabs Sofia.

Методологията се основава върху процеса на дизайна, който има генералното направление да създава емпатия към клиента и да се подхожда отворено към креативни идеи, обобщи гостът.