Apple разчита изцяло на 5G технологията за новия си iPhone

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 15.09.2021 г.

11:17 | 15 септември 2021
Обновен: 12:44 | 15 септември 2021
Автор: Михаил Митев

Американският технологичен концерн Apple Inc. обяви новото си събитие във вторник с името „California Streaming“. Въпреки че базирната в Купертино, Силициевата долина, компания все още е хардуерна фирма в своята същност, от няколко години софтуерните услуги като Apple TV+, която се конкурира с Netflix влизат все повече във фокуса на технологичния гигант. Това сподели Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

По думите на госта, не е било обичайно шефът на Apple Тим Кук да представи програмата на своята услуга за стрийминг TV+ в началото на хардуерно събитие – включително с потоп от нови филми и сериали: нов сезон на „Сутрешното шоу“, нов филм на Том Ханкс и комедия с Пол Ръд и Уил Ферел.

"Услугата за домашно обучение Fitness+, която беше въведена през 2020 г., също се появи в началото на основната тема: Тя ще стане достъпна в редица държави в Европа на 27 септември и има за цел да бъде по-интерактивна чрез групови тренировки с приятели."

Новият iPhone

Гостът допълва, че събитието маркира година, през която Apple постигна рекордна печалба, до голяма степен благодарение на iPhone 12 от есента на миналата година, докато се бори с противниците си, недоволни от мощта, която притежава над софтуера на трети страни на своите мобилни устройства.

"IPhone 13 изглежда подобен на предишния модел и основно предизвикателство за Тим Кук, изпълнителен директор на Apple, е да се избегне типичното понижение на продажбите, които генерираха други iPhone извън годината след големите хитове. Някои инвеститори се притесняват, че акциите на компанията са надценени, че Apple е изправена пред по-големи разходи и че по-новите телефони с по-малко драматични промени - в сравнение с дългоочаквания модел от миналата година - няма да подхранват същото ниво на растеж. "

Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакват продажбите да спаднат леко през следващата финансова година, започваща през октомври, докато приходите да се увеличат леко - генерирайки оптимизъм сред някои, че втората година, в която Apple предлага 5G модел, също ще бъде силна. 

Американската компания разчита изцяло на 5G технологията за новия си iPhone. Apple заяви, че разширява своите 5G телефони до 60 страни. Американската група представи iPhone 13 на онлайн събитие в централата си в Купертино. Гостът споделя, че новото устройство има OLED дисплей и трябва да се предлага в пет цвята. Като има и мини версия.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.