Deliveroo се отказва от бизнеса си в Германия и ще се фокусира върху други пазари

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 13.08.2019

10:37 | 13 август 2019
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Британската услуга за доставки на храна Deliveroo ще свие операциите си в Германия, за да се фокусира върху други пазари в Европа и отвъд континента, обяви говорител на подкрепената от Amazon компания, разкри Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Оттеглянето на Deliveroo, която твърди, че има 1100 шофьори в пет града и под 100 служители в Германия, отслабва конкуренцията на холандската Takeaway.com, която миналата година обяви, че придобива бизнеса в Германия на по-големия си конкурент там Delivery Hero".

Решението на Deliveroo бе взето в момент, когато Takeaway.com и британската Just Eat тъкмо финализираха условията по сделката си, с която ще създадат глобална компания за доставки на храни, която ще бъде пазарен лидер във Великобритания, Германия, Холандия и Канада, подчерта още Елена Кирилова.

“Решихме да се фокусираме на други пазари”, обясни говорителят на Deliveroo по отношение на Германия, допълвайки, че компанията не планира връщане към най-голямата европейска икономика в бъдеще, предаде още Кирилова. Говорителят на Deliveroo отбеляза, че ще пренасочи своите ресурси и инвестиции в подкрепа на растежа и експанзията на пазари около Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, каза още тя.

"Deliveroo се разраства бързо във Великобритания и Франция - нейните топ пазари, и има за цел до края на годината да стане достъпна за половината население на Обединеното кралство и една трета от Франция".

Елена Кирилова спомена, че компанията възнамерява и да удвои броя на градовете, в които нейната услуга за доставка на храни е достъпна в Испания до общо 60 тази година и че Италия също е пазар, който осигурява растеж. За служителите в Германия, шофьорите и ресторантите ще бъдат предоставени “подходящи компенсации и пакети”, уточни още редакторът в Investor.bg.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.