Европейските акции са напът да изпратят седмицата с ръстове след силните отчети

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 12.02.2021

15:08 | 12 февруари 2021
Обновен: 15:14 | 12 февруари 2021
Автор: Николета Рилска

Цените на европейските акции леко се понижават в петък, но все още са напът да изпратят седмицата с ръстове, след като се доближиха до исторически високи нива, насърчени от силните отчети на компаниите. Това заяви пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Книжата на ING поскъпват, след като кредиторът отчете по-висока от очакваното печалба и сигнализира за възможно преминаване към обратно изкупуване на акции”, посочи Ийстън.

“Цените на акциите на L’Oreal се повишават, след като компанията отчете ръст на продажбите през четвъртото тримесечие”.

“Италианските акции се представят по-силно от останалите, тъй като бившият гуверньор на Европейската централна банка Марио Драги печели допълнителна подкрепа по пътя си към премиерския пост”, заяви пазарният анализатор.

“Великобритания и Европейският съюз остават в задънена улица по отношение на прилагането на сделката за Brexit. Ирландската граница отново е горещата тема”.

“Биткойн поскъпва слабо в петъй, след като цената му се повиши до рекорд, насърчена от Mastercard, която улесни потребителите в използването на криптовалути”, каза още Ийстън.

Целия коментар вижте във видео материала.