На азиатските пазари индексът Hang Seng продължава най-голямото си месечно възстановяване

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 29.11.2018

08:20 | 29 ноември 2018
Снимка:Taylor Weidman/Bloomberg
Снимка:Taylor Weidman/Bloomberg

На азиатските пазари индексът Hang Seng продължава най-голямото си месечно възстановяване от 7 години насам, след катастрофалния за книжата октомври. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

зиатските пазари анализират речта на председателя на Фед Джером Пауъл и някои наблюдатели възприеха негативен подход в прогнозите си, тъй като по-плахият тон може да означава много по-слаба икономическа среда.

МВФ също предупреди, че световният растеж може да се забави с повече от очакваното. Що се отнася до следващия катализатор за търговията, това е срещата на Г20 и тази между Тръмп и Си. А този четвъртък ръстът на стойностите на азиатските акции изглежда по-слаб, преди това рисково събитие, в сравнение с вчерашното покачване на Wall Street".

 Американският търговски представител разкритикува китайските мита върху американски автомобили, съобщи Камарудин.

Въпреки това, регионалният бенчмарк отбелязва четвърти пореден ден на повишение.

"В Хонконг ръстът на пазарните стойности изгуби импулса си след изказването на Пауъл, но индексът Hang Seng все още се е насочил към най-голямото си месечно възстановяване от 7 години, след катастрофалния октомври", каза още Камарудин.

Гледайте целия коментар във видео материала.