UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Български дигитални визитки изместват печатните

Пламен Попов, съосновател на Smart Cards, UpDate, 31.10.2021

20:02 | 31 октомври 2021
Обновен: 13:30 | 1 ноември 2021
Автор: Михаил Митев

Късно вечер, на път за събитие на предприемачи се ражда идеята за дигитални визитки. Първоначалният сайт е писан и пуснат в кола с мобилен интернет. Smart Cards е първата компания за дигитални смарт картички в България и втората в Европа. Това разказа Пламен Попов, съосновател на Smart Cards, в ефира на предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

Продуктът е минал през редица образователни процеси на пазара, за да може да се приеме новият начин за предаване на информация. Корпоративният свят е свикнал със старите методи на печатните визитни картички, но хората заради забързаното ежедневие не въвеждат често данните от хартиените визитни картички, а в повечето пъти ги изхвърлят или забравят къде ги слагат. COVID-19 кризата допълнително е помогнала на компанията хората да възприемат умната визитка.

Пламен Попов се занимава с предприемачество от дълго време в сферата на строителството и електронните цигари. През 2015 г. започва обучителни програми в събития по предприемачество. От 2017 г. има няколко наръчника по преговори по предприемачество. Благодарение на тези знания прави бизнесът с дигиталните визитки ефективен.

Визитките биват метални, пластмасови или от бамбук. Работят с NFC чип, където визитката трябва да се доближи до телефона, за да се появи линк с въведената информация. Може да се добавят до 6 различни имейл адреса, снимки, кратка биография, социални медии, портфолио. Всичко приложимо за нашето представяне. Всеки клиент получава профил и неограничен брой пъти може да сменя информацията дори и на дневна база. Това е единствената компания, която предоставя тази услуга напълно безплатно, независимо колко пъти се променя информацията

Визитките на са насочени единствено към бизнеса, но и доста фрийлансъри, търговски представители, брокери на недвижими имоти и дори таксиметрови шофьори се възползват от тази услуга.

“Това е начин, по който да се отличат и да бъдат запомнени.”

Над 1000 клиента в България използват услугата на Smart Cards и те дават 100% доживотна гаранция ако се счупят. Ако потребител си загуби картата - трябва да се плати самата пластика. Продуктът се самофинансира чрез валидиация. От самото начало са решили, че услугата ще се се самоиздържа.

“Ако пазарът не приеме тази услуга, няма да се инвестира в него. Но, за наша радост, продуктът се е наложи на пазара.”

 

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" гледайте тук.