UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

IBM: Пандемията показа, че облачните услуги носят добри възможности на бизнеса

Агниешка Бруйер, вицепрезидент на IBM Cloud, Update, 06.03.2021

20:03 | 6 март 2021
Автор: Магдалена Иванова

Това, което показа пандемията, е, че облакът определено е най-доброто място, в което да бъдеш от гледна точка на възможности за разрастване в мащаб, от гледна точка на пригодност. Ще има огромен брой проекти. Това заяви Агниешка Бруйер, вицепрезидент на IBM Cloud, в предаването „Update“ с водещ Елена Кирилова.

„Когато имате IT център и сте под блокада, дори поддръжката му е предизвикателство. Ние осигуряваме продължаващата работа на услугата и имаме екипи, които се грижат за това тя да не спира. Все повече и повече компании наистина обмислят голямо прехвърляне в облака. Само 20-25% от работните процеси са в облака“.

„Всички бизнеси, с които работим като банките, търговията на дребно, всички те записаха ръст в облака“, обяснява Агниешка Бруйер.

„Амбицията ни е наистина да бъдем лидер в корпоративния облак“.

По думите на Бруйер големите финансови институции се питат как могат наистина да спечелят от финансовите технологии, как могат да бъдат включени във всички процеси по ангажиране с клиента, как могат да изградят такава екосистема, където имаме традиционните банки и финтех.

„Смятам, че тенденцията, която наблюдаваме, е по-скоро изграждане на екосистема с финтех. Много финтех компании работят съвместно с банки“.

Вицепрезидент на IBM Cloud коментира, че на IT пазара има много придобивания, но те са по-скоро от страна на големи компании, които придобиват стартъпи или компании за иновации.

Брауйер потвърди, че IBM има апетит за придобивания в областта на облачните услуги през тази година.

„Тази година ще продължим да правим придобивания в посока всички неща, които допринасят за осъществяването на нашата стратегия, която включва отворен хибдирен облак и изкуствен интелект“, каза още тя.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Update гледайте тук.